De overdracht

De overdracht is het moment waarop de ouders het kindje wegbrengen of ophalen. Wij verwachten dat kinderen met een schone luier naar ons kinderdagverblijf komen en thuis ontbijt hebben gegeten. Op Mammy Daycare is er geen tijd in ons schema om in de ochtend kinderen hun ontbijt te geven. Wij hebben vaste eetmomenten en als wij daarvan afwijken, is het verwarrend voor de andere kinderen.

Update in de ochtend

In de ochtend geven de ouders een korte update over het kindje. Hoe heeft je kindje geslapen? Hoe is je kindje wakker geworden? Heeft je kindje goed gegeten? Heb je een lichte verhoging geconstateerd of andere afwijkende zaken?

Het is voor ons belangrijk om tijd en aandacht te besteden aan de overdracht tussen pedagogische medewerker en ouders/verzorgers. Door middel van deze overdracht kan de thuissituatie en de opvang zoveel mogelijk op elkaar worden afgestemd in het belang van het kind.

Ouderapp BitCare
Ouders/verzorgers kunnen ieder moment van de dag zien hoe het met hun kind gaat via de ouderapp van BitCare. Onze leidsters maken vaak geregeld notities op de Ipad – inclusief foto’s van de activiteiten welke de ouders/verzorgers direct kunnen zien. Door zoveel mogelijk praktische gegevens te noteren krijgen ouders/verzorgers een goed beeld van hoe de dag is geweest. Ook kunnen ouders/verzorgers de planning inzien en verschillende verzoeken aanvragen. De app toont ook belangrijke documenten zoals de facturen en jaaropgaven en medische info. 

De pedagogische medewerkers maken aan het einde van de dag tijd voor de overdracht. Tijdens de overdracht neemt het kindje afscheid van de pedagogisch medewerker en begroet de ouders/verzorgers.. Bijzonderheden worden besproken van de afgelopen dag.


De kinderen kunnen tot uiterlijk 18.00 uur opgehaald worden. Het liefst iets eerder zodat de leidsters de tijd hebben om ons pand netjes achter te laten.
Om uiterlijk 18.05 uur sluiten de deuren van Mammy Daycare.

Wil je meer weten? Neem contact met ons op!